Umbrië

De streek Umbrië is het groene hart van Italië. Toeristisch gezien zijn de Umbrische steden interessant vanwege de vele kunstschatten. Beroemd zijn Perugia, Assisi, Norcia en Orvieto.

Het bergachtige gebied heeft voornamelijk een kalkrijke bodem. Omdat de wijngaarden op grotere hoogte zijn aangelegd profiteren de stokken van de koelte. Dat is ook nodig omdat de streek zeer warm is.

UMBRIE_Trebbiano

Uit deze streek komt de DOCG Montefalco Sagrantino, gemaakt van het oude druivenras Sagrantino. Het is een droge rode wijn met een hoog alcoholpercentage van rond de 14 %. U vindt deze wijn in ons aanbod.

Een andere bekende wijn uit de streek is de DOC Orvieto, genoemd naar de stad en gemaakt van de Trebbiano druif. Een wijn die meteen herkenbaar is aan het lichte bittertje en mineralen die te danken zijn aan  de tufstenen ondergrond waarop de druivenstokken zijn geplant.

Eveneens wordt in Umbrië de Passito gemaakt van ingedroogde druiven. Het resultaat na vergisting is een delicate wijn met een lichtzoete smaak.